ویپ چگونه کار میکند؟
ویپ (VoIP) با تبدیل تماسهای صوتی آنالوگ به دادههای دیجیتالی که از طریق اینترنت عمومی یا شبکه خصوصی پروتکل اینترنت (IP) جابجا میشوند، کار میکند. با استفاده از ویپ (VoIP) میتوانید از طریق اینترنت با تلفنهای ثابت، تلفنهای همراه و حتی کامپیوتر به کامپیوتر در هرجای دنیا که اتصال اینترنت در دسترس است تماس تلفنی برقرار کنید و همچنین تماسهای صوتی، میتوانید از ویپ (VoIP) برای خدماتی مانند تماسهای ویدیویی، پیام رسانی فوری و اشتراک فایل استفاده کنید. بسیاری از برنامههای ویپ (VoIP) به صورت محصولات مستقل یا همراه با مرورگرهای وب محبوب در دسترس هستند.
IP PBX چیست؟
IP PBX یک سانترال مخابراتی است که اتصال صوتی تلفنهای داخل یک شرکت یا سازمان را فراهم میکند. این سرویس با استفاده از بستر شبکه تماسهای خروجی و ورودی شبکه تلفن را نظارت و مدیریت میکند.
بیایید این تعریف را بیشتر بشکنیم:
کلمه IP به معنی انتقال داده از یک نقطه به یک یا چند نقطه دیگر یا سرور دیگر می باشد که با استفاده از این فناوری برقراری تماس از طریق بستر شبکه یا اینترنت است.
PBX مخفف شده Private Branch Exchange و به معنی شعبه خصوصی ارتباطات است. به بیان بسیار ساده ، به دستگاه یا سروری که ارتباط بین کارکنان یک شرکت را برقرار می سازد و باعث بهبود روند کاری شرکت می شود و همچنین به مدیریت نظارت بر تماس های ورودی و خروجی می پردازد ؛ سانترال یا مرکز تلفن گفته می شود.
فرقی ندارد که صاحب یک تجارت نوپای کوچک هستید یا یک شرکت بزرگ چندین ساله ؛ به هر حال شما برای پیشرفت یا ارتباط مستمر با مشتریان خود به یک سانترال برای استفاده از خطوط تلفن محدود ولی با قابلیت پاسخ گویی بی وقفه ، با کمترین هزینه و نیروی کار نیازمندید.
تجهیزات مورد نیاز نصب و راه اندازی ویپ - voip
در مرحله اول ( آرایش شبکه )
مرحله اول و قبل از راهاندازی ویپ باید نیازها و انتظارات شرکت یا سازمان شما مشخص شود و بسته به نیازهای شما پروژه ای با جزئیات دقیق، تلفن تحت شبکه سانترال (VOIP) برایتان راه اندازی کنیم.
در مرحله دوم (بستر شبکه)
در تلفنهای تحت شبکه ویپ کاربران به صورت دیجیتالی باهم صحبت میکنند پس شرکت و سازمان نیاز به شبکه دارد. اگر شما از قبل برای ارتباط سیستمها از شبکه استفاده کرده اید دیگر نیاز به ایجاد شبکهی مجدد نیست زیرا ویپ نیاز به بستر شبکه مستقل ندارد ولی موردی که اهمیت زیادی دارد امنیت و تامین پهنای باند مناسب برای انتقال صدا روی شبکه می باشد و با توجه به اینکه پکت های voip حساس به ترافیک شبکه می باشد نیازمند به بستری با سرعت و تجهیزات مناسب کار شما میباشد.
در مرحله سوم ( سرور مدیریت ویپ -voip )
پس از راه اندازی زیر ساخت شبکه، برای به راه افتادن سیستم تلفن تحت شبکه (ویپ) نیازمند به یک سرور یا کامپیوتر جهت پردازش داده ها، مدیریت تماس و کنترل ترافیک شبکه هستید البته وابسته به خطوط تلفن شهری و تعداد کارمندان قدرت سیستم شما مشخص میشود.
« جهت مشاوره برای خرید سرور یا کامپیوتر مناسب کار شما میتوانید با کارشناسان هیوا تماس بگیرید. »
در مرحله چهارم (نرم افزار مدیریت ویپ - voip )
نرمافزارهای زیادی برای تلفنهای تحت شبکه ویپ که به صورت کرک شده یا نشده موجود هستند ولی به علت گران بودن و امکانات پولی آنها کسی سمتشان نمیرود. اما در این میان نرمافزاری وجود دارد که به عنوان هسته مرکزی تلفنهای تحت شبکه و به صورت open source یا رایگان میباشد. یکی از نرم افزارها، نرمافزار Issabel که به صورت رایگان و open source هم هست که تمامی امکانات مورد نیاز از قبیل ضبط صدا، مکالمات گروهی و... داراست. البته نرم افزارهای پولی هم در ایران هستند که بر بستر همین نرم افزارهای Open Source نوشته می شوند که قیمت آنها از 10 میلیون شروع میشوند و رو به بالا ولی امکاناتش با امکنات نرم افزار رایگان تفاوتی ندارد.
در مرحله پنجم (خرید تلفنهای ویپ - voip )
در ویپ تلفنهای خاصی استفاده میشوند که امکان اتصال به شبکه را داشته باشند و بتوانند نرمافزار را بروی سرور شما بخوانند و طبق دستورات عمل کنند که در برندها، مدل ها و امکانات انواع متنوعی دارند مانند برقراری تماس تصویری، ویدئو کنفرانس و... بستگی به هزینه مورد نظر و کاربردی که میخواهید استفاده کنید. به این تلفنها IP Phone یا تلفنهای تحت شبکه گفته میشود.
آشنایی با مرکز تلفن IP و ویژگی های فوق العاده آن ...
در مرحله ششم (خرید گیتوی ویپ - voip )
خطوط تلفنهای شهری به صورت آنالوگ هستند و برای اینکه به صورت دیتای دیجیتالی در بستر شبکه منتقل شوند و دستورات را به سمت سرور بفرستند نیاز به یک دستگاه تبدیل سیگنال به نام گیت وی (GateWey) دارند. این دستگاه تبدیل سیگنال آنالوگ به دیجیتال و برعکس میباشد.
گیتویهایی که بتوانند سیگنالهای خط شهری (آنالوگ) را به سیگنال دیجیتالی تبدیل کنند را GateWay FXO و برعکس این روند را GateWay FXS مینامند. استفاده این گیتویها بستگی به پورتهای مورد نیاز شما دارد ، که پورتهای آن 1.2.4.8.16 و... می باشد.
جهت آشنایی بیشتر با گیت وی (Gateway) کلیک کنید ....
در مرحله هفتم ( خرید روتر )
در سیستم ویپ اگر نیاز به ارتباط دفاتر دارید یا نیازمند به پاسخگویی به تلفن های شرکت در نقطه دیگری می باشید برای امنیت بیشتر نیازمند یک روتر یا فایروال جهت ایجاد بستر تانل امن بین دو نقطه می باشید .
همچنین خطهایی وجود دارند که به صورت شماره 4 یا 5 یا 8 رقمی هستند که مخابرات به شرکتها ارائه میدهد Sip Trunk میگویند و در سیستم ویپ خود نیازمند هست روتر هم اضافه کنید که دیگر نیازی به گیتوی نیست.
در مرحله هشتم (متخصص جهت راه اندازی ویپ - voip )
مهمترین گزینه و گزینه آخر کارشناسی است که برای شما پروژه را انجام و تحویل میدهد و مهمترین و ظیفهاش امنیت بالا و پیادهسازی یک سیستم با کیفیت میباشد. شما اگر بهترین و با کیفیتترین مدلها و برندهای تجهیزات را خریداری کنید ولی درست پیادهسازی نشود هیچ کاربردی برایتان نخواهد داشت و هزینهای که کردهاید، دور از انتظارات شما است، کارتان و وقتتان از دست میرود به خصوص اینکه این سیستم ارتباط مستقیمی با مشتریان و کسب و کار شما دارد، پس بهتر است قبل از انجام ، تحقیقات را انجام دهید.
با اطمینان میتوانم بگویم ما یکی از شرکتهایی هستیم که متخصصمان مدرک بین المللی این کار را داشته و به صورت تخصصی و قیمت مناسب کار شما را به بهترین نحو ممکن انجام خواهد داد و با خیال راحت میتوانید به ما اعتماد کنید.
و در آخر
باید گفته شود که برای راهاندازی تلفنهای تحت شبکه (ویپ) شما میتوانید از قیمت 500 هزارتومان تا 200 میلیون تومان هزینه کنید ولی اگر با شرکتی منصف و متخصص آشنا شوید هزینههای منطقی همراه با کیفیت کار عالی دریافت خواهید کرد. اعتماد شما بزرگترین دارایی ماست فقط کافیست به ما اعتماد کنید و با ما تماس بگیرید تا شاهد مشاوره تخصصی و رایگان ما باشید.