سوئیچ (Switch) چیست؟

سوئیچ (Switch) یک جزء سخت افزاری در زیرساخت شبکه است که فرآیند سوئیچینگ (رد و بدل کردن بسته‌های داده بین تجهیزات یک شبکه محلی یا Local) را انجام می دهد و به این دستگاه ها اجازه می دهد اطلاعات را به اشتراک بگذارند. وظیفه سوئیچ، دستگاه‌های شبکه مانند رایانه‌ها و سرورها را به یکدیگر متصل می‌کند.

یک سوئیچ (Switch) چندین دستگاه را قادر می‌سازد تا منابع خود را در یک شبکه به اشتراک بگذارند و در عین حال مانع از تداخل ترافیک هر دستگاه با ترافیک دستگاه‌های دیگر می‌شود. سوئیچ به عنوان پلیس راهنمایی و رانندگی در یک تقاطع شلوغ عمل می‌کند. هنگامی که یک بسته داده به یکی از پورت‌های خود می‌رسد، سوئیچ تعیین می‌کند که بسته به کدام سمت هدایت شود. سپس بسته را از طریق پورت صحیح برای مقصد ارسال می‌کند.

برخی از بسته‌های داده ممکن است مستقیماً از دستگاه‌هایی مانند رایانه‌ها یا تلفن‌های تحت شبکه از طریق IP (VoIP) به سوئیچ بیایند و سایر بسته‌های داده ممکن است از دستگاه‌های متصل ولی بصورت غیرمستقیم، از طریق یک دستگاه دیگر در شبکه مانند هاب یا روتر به سوییچ متصل شوند.

سوئیچ می‌داند که کدام یک از دستگاه‌های شبکه به آن متصل هستند و می‌تواند بسته‌های داده را مستقیماً بین آن دستگاه‌ها انتقال دهد. در موارد دیگر، بسته‌های داده ممکن است به مقصدهای دورتر در شبکه‌های دیگر بروند. سوئیچ در چنین سناریویی بسته‌ها را به یک روتر می‌فرستد و سپس آن‌ها را به مقصد خود در شبکه دیگرارسال می‌کند.

 سوئیچ چیست switch

 

سوئیچ چه تفاوتی با هاب دارد؟

قبل از اینکه سوئیچ‌ها بیایند، هاب‌های شبکه وجود داشتند. هاب‌ها بسیاری از دستگاه‌ها را قادر می‌سازند تا از طریق یک پورت مشترک روی یک روتر به شبکه متصل شوند. نقطه ضعف هاب‌ها این است که وقتی هاب بسته‌ای را دریافت می‌کند، کپی‌هایی از بسته را به هر دستگاه دیگری که به آن متصل است ارسال می‌کند. این می تواند مشکلاتی در ازدحام ترافیک و امنیت داده‌ها ایجاد کند.

سوئیچ‌ها این مشکل را حل کردن و با ‌داشتن جدول‌هایی از آدرس‌های MAC همه دستگاه‌هایی که بسته‌ها را برای مقصدی ارسال می کنند، فقط برای مقصد مورد نظر میفرستند، به جای اینکه همه دستگاه‌های متصل را با بسته‌ها پر کنند، این مشکل را حل می‌کنند.

switch or hub

سوئیچ چه تفاوتی با روتر دارد؟

یک سوئیچ دستگاه‌ها را در یک LAN (شبکه محلی) با استفاده از آدرس‌های MAC برای شناسایی محل ارسال بسته‌های داده به هم متصل می‌کند. روتر شبکه‌های محلی را به شبکه‌های منطقه‌ای دیگر یا به اینترنت متصل می‌کند. یک روتر از آدرس‌های IP برای مسیریابی بسته‌های داده استفاده می‌کند.

switch or router

 فناوری سوئیچینگ چگونه تکامل یافته است؟

سوئیچ‌ها هنوز در هسته زیرساخت شبکه قرار دارند، اما سوئیچ‌های پیشرفته امروزی می‌توانند بسیار بیشتر از اتصال دستگاه‌ها در یک شبکه یا محیط IT انجام دهند. مهمتر از همه، سوئیچ‌های پیشرفته می‌توانند هم به عنوان سوئیچ و هم به عنوان روتر عمل کنند.

سوئیچ‌های جدید و مدرن دارای ویژگی‌ها و عملکردهایی هستند که نیاز به برخی از انواع سخت‌افزار اضافی را از بین می‌برند. به عنوان مثال، سوئیچ‌ها اکنون دارای قابلیت‌های امنیتی هستند که زمانی توسط فایروال‌های اختصاصی مدیریت می‌شدند.

همچنین، سوئیچ‌های چند گیگابیتی می‌توانند سرعت‌های متغیری را برای مطابقت با نیازهای توان عملیاتی نقاط دسترسی بی‌سیم، که دسترسی Wi-Fi را به دستگاه‌هایی مانند لپ تاپ و تلفن‌های همراه فراهم می‌کنند، انجام بدهند. و پیشرفت در سوئیچ‌های Power over Ethernet (PoE)  می‌تواند دستگاه‌ها را از طریق کابل Ethernet مسی با حداکثر 90 وات برق در هر پورت سوئیچ تامین کند.

برخی از سوئیچ‌ها اکنون از یادگیری ماشینی استفاده می کنند، بنابراین می‌توانند به عنوان حسگرهای شبکه عمل کنند و داده‌های مربوط به شبکه را جمع‌آوری کنند تا به مهندسان شبکه در تصمیم‌گیری آگاهانه کمک کنند. سوئیچ‌های مدرن نیز قابل برنامه‌ریزی هستند و می‌توانند شامل برنامه‌های کاربردی نظارت بر شبکه و ابزارهای تجزیه و تحلیل شبکه باشند.

انتظار داشته باشید که پیشرفت‌ها در سوئیچینگ همچنان به تکامل خود ادامه دهند، سوئیچ‌ها وظایف بیشتری را بر عهده می‌گیرند و کارایی انتقال داده‌ها را در شبکه‌های فناوری اطلاعات افزایش می‌دهند.

 

سوئیچ 1000 در مقابل، سوئیچ 100 : چگونه انتخاب کنیم؟

قبل از انتخاب بین یک سوئیچ 1000 و یک سوئیچ 100 برای شبکه خود، بهتر است استقرار فعلی، بودجه، الزامات سرعت انتقال و نیازهای آینده خود را در نظر بگیرید و اگر میخواهید کاملتر بدانید به صفحه تفاوت سوئیچ 100 و سوئیچ 1000 مراجعه کنید.

Ethernet switches 100

   سرعت کمتر با قیمت کمتر

هزینه سوئیچ‌های گیگابیت نسبتاٌ کاهش یافته است، بنابراین حتی کاربران معمولی نیز می توانند آن را در خانه یا مشاغل کوچک داشته باشند. مطمئناً دلایل خوبی برای مهاجرت به سوییچ گیگابیت وجود دارد زیرا آن‌ها دارای مزایای آشکار سرعت و عملکرد هستند. در عین حال، هر نوع کسب و کاری به این سرعت نیاز ندارد. اگر فقط قصد دارید ترافیک اینترنت خود را تا 100 مگابیت بر ثانیه یا بیشتر افزایش دهید، یا صرفاً از اینترنت برای کارهای غیرمنتظره مانند ایمیل، پیام‌رسانی فوری یا گشت و گذار در وب استفاده کنید، ممکن است مزایای کافی برای ارتقا به سوییچ گیگابیتی نداشته باشید. در عوض، یک Ethernet switches 100که دارای یک یا چند لینک گیگابیتی است نیز می تواند نیاز شما را برطرف کند.

 

Gigabit switches 1000

    سرعت بیشتر و انعطاف پذیری عالی با قیمت بالاتر

اگر شما نیاز به انجام سایر کارهای فشرده شبکه مانند میزبانی فایل‌ها در سرور یا بازی‌های آنلاین دارید، احتمالاً از سوئیچ گیگابیتی بهره‌مند خواهید شد. علاوه بر این، شرکت‌های متوسط ​​تا بزرگ که چندین کاربر دارند که به یک شبکه متصل هستند، یا نیاز به اضافه کردن دستگاه‌هایی دارند که برای برق نیاز به PoE+ است، ممکن هست بخواهند سوئیچ 100 خود را به گیگابیت ارتقا دهند زیرا کارآمدتر خواهد بود. سوئیچ گیگابیت در پیکربندی‌های پورت‌های مختلفی مانند سوئیچ 8 پورت گیگابیتی، سوئیچ 16 پورت گیگابیتی، سوئیچ 24 پورت گیگابیتی و غیره برای رفع نیازهای کابل‌کشی مختلف ارائه می‌شود.

switch 10 100 1000

 

سوالات متداول

منظور از  10 100 1000 switch چیست؟

پورت اترنت 10/100/1000 نشان دهنده سرعت انتقال داده است که سخت‌افزار شبکه می‌تواند از عهده آن برآید. و توجه داشته باشید که یک سوئیچ شبکه گیگابیتی تا 1000 مگابیت بر ثانیه را پشتیبانی می‌کند و همچنین می‌تواند با دستگاه‌های کندتر که با سرعت 10 مگابیت در ثانیه یا 100 مگابیت در ثانیه کار می‌کنند، ارتباط برقرار کند.

 

انواع اصلی سوئیچ‌ها

   سوئیچ‌های مدیریت نشده

سوئیچ‌های مدیریت نشده دارای اتصال اولیه و ظرفیت محدود هستند. آن‌ها اساساً دستگاه‌های "plug and play" هستند که می‌توان آن‌ها را طوری تنظیم کرد که بدون اینکه به نوعی پیکربندی شوند، کار کنند. سوئیچ های مدیریت نشده معمولاً در شبکه‌های کوچکی استفاده می‌شوند که نیازهای حیاتی برای امنیت یا در دسترس بودن ندارند.

    سوئیچ‌های مدیریت شده

کارشناسان شبکه نیاز به پیکربندی سوئیچ های مدیریت شده دارند، که برای استفاده در شبکه های بزرگ و پیچیده ای طراحی شده اند که قابلیت اطمینان و امنیت را می طلبند. این سوئیچ ها ظرفیت بیشتری نسبت به سوئیچ های مدیریت نشده ارائه می دهند و انعطاف پذیری و کنترل عملیاتی بیشتری را ارائه می دهند. سوئیچ های مدیریت شده همچنین می توانند تجزیه و تحلیل شبکه را ارائه دهند، مدیریت را ساده کرده و به روز رسانی های نرم افزار را از طریق اتوماسیون اجرا کنند.

    سوئیچ‌های ثابت

سوئیچ‌های ثابت دارای تعداد ثابتی از پورت‌های downlink هستند - 8، 12، 24، یا 48. هر پورت downlink یک دستگاه را به یک سوئیچ ثابت متصل می‌کند و می‌تواند برق دستگاه‌ها را تامین کند. پورت‌های Uplink اغلب ماژولار هستند، با ماژول‌های شبکه قابل تعویض که امکان ارتقاء توان عملیاتی کلی سوئیچ را فراهم می‌کند. پورت‌ها را می‌توان با کابل‌های فیبر برای توان بالاتر یا کابل‌های مسی برای PoE متصل کرد.

سوئیچ‌های ثابت نیز قابل انباشته شدن هستند. آن‌ها اغلب در گروه‌هایی قرار می‌گیرند که هر کدام به عنوان یک سوئیچ عمل می‌کنند.

هنگامی که به بیش از 144 پورت نیاز است، سوئیچ‌های مدولار (که در زیر توضیح داده شده است) می‌توانند گزینه خوبی باشند.

    سوئیچ‌های مدولار

سوئیچ‌های مدولار قابل تنظیم هستند و بنابراین انعطاف پذیری بیشتری نسبت به سوئیچ‌های ثابت ارائه می‌دهند. این سوئیچ‌ها اغلب دارای 4، 7 یا 10 اسلات هستند که کارت‌های خط با شماره‌ها و انواع پورت‌های مختلف را در خود جای می‌دهند. کارشناسان شبکه می‌توانند سوئیچ‌ها را برای پشتیبانی از نیازهای شبکه‌ای سازمان پیکربندی کنند.

به عنوان مثال، کارت‌های خط برای پورت‌های دسترسی، مسیریابی، امنیت و سایر ویژگی‌ها را می‌توان از اسلات‌ها حذف کرد و با نسخه‌های مختلف جایگزین کرد. همچنین سینی‌های فن و محل منبع تغذیه ممکن است انعطاف پذیری بیشتری را ارائه دهند. این قابلیت‌های ماژولار توسعه آینده و طول عمر را امکان پذیر می‌کند.

برای محافظت فیزیکی سوئیچ چکار کنیم ؟

برخی از قابلیت های سوئیچ‌های پیشرفته

   عملکرد گسترده‌تر

همانطور که قبلا ذکر شد، سوئیچ‌های پیشرفته مدرن نقش سایر اجزای شبکه، مانند روترها و کنترل کننده‌های شبکه بی‌سیم (WLAN) را بر عهده می‌گیرند. چنین عملکردی نیاز به سخت‌افزار اضافی را کاهش می‌دهد.

    برق

سوئیچ‌ها همچنین می‌توانند PoE را برای دستگاه‌هایی مانند اکسس پوینت‌ها، تلفن های IP، نورپردازی LED، دوربین‌های امنیتی و نقاط پایانی ویدیویی فراهم کنند. سوئیچ‌هایی که از توان جهانی از طریق اترنت (UPOE+) پشتیبانی می‌کنند، می‌توانند برق دستگاه‌هایی را که به 15 تا 90 وات نیاز دارند، تامین کنند.

 برای محافظت سوئیچ در برابر نوسانات برق چکار کنیم؟

UPOE+ را بررسی کنید

   انتقال سرعت بالا

سوئیچ‌های بسیار پیشرفته، مانند سوئیچ‌های چند گیگابیتی، می‌توانند سرعت‌های 2.5، 5 یا 10 گیگابیت در ثانیه یا بیشتر را ارائه دهند. چنین سرعت هایی از توان عملیاتی بالای مورد نیاز برای انتقال داده تحت استانداردهای بی سیم جدیدتر مانند Wi-Fi 6/6E پشتیبانی می‌کند.

 

   قابلیت برنامه‌ریزی

سازمان‌های برنامه‌محور امروزی که از شبکه‌های نرم‌افزاری (SDN)، اتصال 5G، برنامه‌های کاربردی اینترنت اشیا (IoT) و موارد دیگر استقبال می‌کنند، به شبکه‌های قابل برنامه‌ریزی متکی هستند. شبکه‌های نرم‌افزاری در زیرساخت‌های خود دارای API هستند که توسعه‌دهندگان می‌توانند از آنها برای برنامه‌نویسی برنامه‌ها و سایر مؤلفه‌ها (مانند سوئیچ‌ها) برای تعامل مستقیم با شبکه استفاده کنند.

سوئیچ‌های قابل برنامه‌ریزی از پردازش با توان بالای بسته‌های داده پشتیبانی می‌کنند. آن‌ها همچنین ممکن است شامل ویژگی‌های پیشرفته‌ای مانند محدود کردن نرخ، نظارت بر وضعیت و امنیت باشند که تیم‌های شبکه می‌توانند به صورت مرکزی از طریق یک رابط برنامه‌ای کنترل کنند.

همچنین، سوئیچ‌های قابل برنامه‌ریزی را می‌توان برای تأمین امنیت، اتوماسیون، تقسیم‌بندی و مدیریت در سطح سازمانی به محیط‌های فناوری عملیاتی (OT) که معمولاً آن ویژگی‌ها و قابلیت‌ها را ندارند، استفاده کرد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد خدمات و تجهیزات شبکه در زیرساخت و نصب و راه اندازی شبکه کامپیوتری با ما در تماس باشید...