رک (Rack) چیست؟
رک (Rack) یک محفظه فلزی است که بمنظور محافظت فیزیکی، ایجاد دسترسی آسان و منظم بودن تجهیزات شبکه و مخابراتی از قبیل سرور، سوئیچ، روتر، کابلهای شبکه و... و همچنین جهت سهولت در دسترسی به سخت افزارها بمنظور رفع مشکلات احتمالی مورد استفاده قرار میگیرد.
سوئیچ Switch شبکه چیست و چه کاربردی در راه اندازی و نصب شبکه های کامپیوتری دارد؟
روتر Roter چیست و چه کاربردی در اجرا و نصب شبکه کامپیوتری دارد؟
انواع رک
گاهی در شبکههای کوچک به نظر میرسد که خرید رک از نظر مالی منطقی نباشد، ولی اگر مزایای آن را در بلند مدت در نظر بگیریم متوجه خواهیم شد که استفاده از رک یک ضرورت است، مثل:
- امکان گسترش شبکه و مدیریت وعیبیابی آسان.
- مدیریت فضا به دلیل متمرکز و مرتب بودن تجهیزات.
- متمرکز بودن تجهیزات و وجود تهویه مناسب که موجب افزایش کارایی میگردد.
- جلوگیری از قطعی سرورها با مجهز کردن رک به برق اضطراری و همچنین در دسترس نبودن آن که موجب حذف برخی از خطاهای انسانی میگردد.
در ادامه به انواع رک اشاره می کنیم:
1- رک دیواری
رکهای دیواری قابلیت نصب بر روی دیوار را داشته و برای شبکههای کوچک، ساماندهی تجهیزات دوربینهای مداربسته و یا قسمتی از شبکههای بزرگ بمنظور قرارگیری تجهیزاتی مثل سوئیچهای تجمیع و توزیع مورد استفاده قرار میگیرند.
این رکها در ارتفاعهای ۶، ۷، ۹ و ۱۲ یونیت (یونیت واحد سنجش ارتفاع رک می باشد) موجود میباشند. در پشت رکهای دیواری محلی برای پیچ کردن آن به دیوار تعبیه شده است و در صورت سست بودن دیوار یا سنگینی تجهیزات، پایه نگهدارنده جهت اطمینان برای آن در نظر گرفته میشود.
2- رک ایستاده
این رکها به صورت ثابت بر روی زمین یا شاسی قرار گرفته و یا در مدل چرخ دار جهت سهولت در حرکت و در ارتفاعهای ۱۲ تا ۴۷ یونیت تولید میشوند.
انواع سایز رک
رک در سایزهای مختلف عرضه میشود که دارای سه پارامتر عرض، عمق و ارتفاع میباشد و از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
عرض رک: عرض رک به طور عمومی 60 سانتیمتر است که 48 سانتیمتر آن برای بستن تجهیزات شبکه و 12 سانت دیگر مجموع فاصله تا کنارههای رک میباشد. در اتاق سرور رکهایی که عرض آنها 80سانتی متر است به منظور داشتن فضای اضافه جهت مرتبسازی کابلها استفاده میشود.
عمق رک: عمق رک با درنظر گرفتن ابعاد تجهیزات تعیین میگردد. رکهای دیواری دارای طول ۴۰، ۴۵ و ۶۰ سانتیمتر و رکهای ایستاده دارای عمقهایی به اندازه ۶۰، ۸۰ و ۱۰۰ سانتیمتر میباشند. رکهای مناسب برای قرار گیری سرور، رکهایی به عمق 1 متر میباشند تا سرور بتواند از لحاظ طولی در آنها جا شود.
ارتفاع رک: همانطور که قبلاً اشاره شد ارتفاع رک بر اساس یونیت نامگذاری میشود وارتفاع رکهای دیواری عموما از ۵ یونیت تا ۱۲ یونیت و رکهای ایستاده از ۱۲ یونیت تا ۴۷ یونیت ساخته میشوند.
درب رک
رکها عموما دارای ۴ درب جلو، پشت و دو درب در کنارهها میباشند.
طراحی درب جلویی رک بصورت شیشهایی یا توری برای تهویه بهتر هوا میباشد. دربهای جانبی رک ورق یک یا دو تیکه بوده و عموما به صورت شستی باز میشوند. درب پشت، ورق یک تیکه یا بصورت توری برای تهویه بهتر میباشد.
یونیت رک
استاندارد اندازهگیری ارتفاع رک، یونیت (U) میباشد. ارتفاع هر یونیت ۴٫۴۴۵ سانتیمتر میباشد. با توجه به تعداد و اندازه تجهیزات شبکه و طول آداپتورها ارتفاع رک مورد نیاز برای شبکه شما انتخاب و مشخص است و ارتفاع کلی آن از پایین تا سقف رک به سانتیمتر بیان میشود. پایینترین یونیت در رک یونیت شماره ۱ بوده و به بالا افزایش مییابد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد شبکه، راه اندازی و خدمات کابلکشی شبکه ،خدمات شبکه در زیرساخت با ما در تماس باشید...